Magazín

Goodyear spolupracuje na konceptu Opel Experimental. Dodává na něj pneumatiky

Opel_Experimental_Front

Goodyear jako světový lídr v oblasti technologie výroby pneumatik spojil své síly s německou automobilkou Opel a vyvinul pro ni na míru inovativní pneumatiky navržené speciálně pro revoluční koncepční vůz Opel Experimental. Spolupráce mezi oběma značkami je dalším dokladem úsilí značky Goodyear o propojování špičkové automobilové techniky a výjimečného designu.

Unikátní součásti nově navržených pneumatik, včetně jejich speciálních bočnic, dezénu a směsi, skvěle doplňují nápadný vzhled konceptu Opel Experimental a potvrzují, že se Goodyear po boku uznávané automobilové značky snažil vyvinout pneumatiky se skutečně výjimečným designem.

Díky rozsáhlým zkušenostem s vývojem nové techniky Goodyear dokázal úspěšně integrovat bočnice pneumatik s ráfky Ronal vozu Opel Experimental a dosáhnout vysoké aerodynamické účinnosti, která je synonymem vozů značky Opel. Mravenčí vývojovou prací zvládli inženýři společnosti Goodyear vyladit vlastnosti pneumatik pro dosažení optimálních aerodynamických vlastností vozidla a jeho skvělé energetické účinnosti.

Přečtěte si také:   Koncepční vůz Opel Experimental sází na kola s technologií RONAL

Goodyear pro tento speciální projekt do směsi pneumatik zakomponoval barevné vločky, což odpovídá vysoce ceněné designové linii Bold and Pure značky Opel. Inovativní barevné řešení podtrhuje jedinečnost a odlišnost pneumatik a dodává jí další estetický rozměr.

2023-koncept-opel_experimental

Laurent Colantonio, senior technický ředitel osobních pneumatik Goodyear v regionu Evropa, Blízký východ a Afrika, neskrývá nadšení: „Koncept Opel Experimental představuje dokonalé plátno pro prezentaci designérských schopností společnosti Goodyear. Vizionářský model ztělesňuje snahu značky Opel o extrémní přesnost a pečlivou práci s detaily, což velmi silně rezonuje s našimi vlastními hodnotami. Jsme skutečně poctěni tím, že jsme byli pro tento pozoruhodný projekt vybráni jako partneři a že jsme dostali možnost stvořit pneumatiky na míru, které budou pro tento výjimečný koncepční vůz dokonalým doplňkem.“